Værn om dit mentale helbred

06 juni 2020
Cecilie Mortensen

Der er alle gode grunde til, at du passer godt på dit mentale helbred. Dine tanker, følelser og adfærd hænger nemlig sammen. Negative tanker vil kunne påvirke dit humør, og omvendt vil både negative tanker og et dårligt humør kunne påvirke den adfærd, du har. Måske bliver du mere tilbagetrukket, stille eller irriteret. Men hvad kan påvirke, hvordan du har det mentalt? Lad os prøve at se på det herunder. 

Hvad kan påvirke dit mentale helbred? 

Der er mange forskellige ting, som kan påvirke, hvordan du har det mentalt. Det kan være de relationer du har til venner og familie. Det kan være forholdene på dit arbejde – måske er du ekstra presset med dit arbejde, eller måske er du i et dårligt arbejdsmiljø. Hvis du ikke trives, så kan det påvirke, hvordan du har det mentalt og psykisk – og det er helt normalt. Heldigvis er der god hjælp at hente, hvis du kontakter en psykolog. 

Hvordan kan en psykolog hjælpe? 

Hos en psykolog kan du få hjælp til at vende de ting, som er svære. Du får altså et frirum, hvor en professionel kan hjælpe dig med at forstå din situation fra nye vinkler. Du kan også få nye redskaber, så du bedre kan håndtere det, som er svært. Med andre ord, så kan du få skræddersyet et forløb, hvor du er i fokus, og hvor psykologen vil hjælpe dig bedst muligt videre. Det vil du også opleve, hvis du skal finde en psykolog i Lyngby. Her vil der være god hjælp at hente, når du skal i et psykologforløb. 

Psykologer har ofte hver deres område, de arbejder med. Det kan derfor også være en fordel, hvis du finder en, som har erfaring med det område, du skal have hjælp til. Det kan nemlig betyde, at psykologen har arbejdet med det mange gange før – og det bliver til din fordel.