Det er svært nok i sig selv, når man hver dag skal finde på noget aftensmad.

Er man enlig, så napper man måske noget i skyndingen eller på vej hjem fra arbejde. Er man et par, så hygger man sig måske med at lave mad sammen, og på de dovne dage, så bestiller man udefra.

Har man så børn, vil man jo gerne vise dem, hvor maden kommer fra, og hvordan man laver den sundt, men det er jo netop, når man har børn, at man er udkørt.

Og så er de måske kræsne, de vil ikke hjælpe til, eller også gør de arbejdet mere besværligt ved at insistere på at lave maden sammen med en.

Så er der endelig den situation med at få gæster eller holde et gilde: Så skal der tages hensyn til allergener, veganere og meget andet.

Brug tapas som en løsning

Tapas er jo essentielt en masse små måltider, ingredienser, fylde med videre, som man klasker på et bord, og så kan man sammensætte dem, smøre på brød eller spise som de er.

Ofte kan man endda gøre det billigt, hvis man vælger tapas i København, hvor der er et stort udbud af den slags.

Men det bedste er næsten, at så er der noget for alle medlemmerne af familien samt gæsterne, der kan vælge lige det, som de gerne vil have.

Det meste af maden kan endda stå fremme længe, da mange af retterne er kolde, så det er bare med at hoppe på dem, man gerne vil have, og så kan man lade det stå fremme længe, hvis man bliver lækkersulten senere.

Sidst på dagen er det lige til at pakke sammen, og så er der udvalg til en god frokost dagen efter – eller rester til aftensmaden.

Vi kan sådan set ikke se nogen grund til, hvorfor man ikke skulle vælge tapas.