Tandlægen kan hjælpe dig af med hovedpinen

24 august 2021
Lykke Holzmann Søby

Hvornår bør man se en tandlæge? Det korte svar er; hvert halve år til et tandlægeeftersyn. Men derudover kan man få pludselige problemer med tænderne, som man ikke lige regnede med og så er det bare om at komme afsted til tandlægen. Problemer med tænderne, kan være et tegn på andre helbredsproblemer.

En hævet kæbe

En hævelse af kæben kan indikere et alvorligt tegn på infektion. Den ene er en spytkirtelinfektion. Hvis du oplever en hævet kæbe, kombineret med en dårlig smag i munden, feber, vejrtrækningsbesvær eller synkebesvær, skal du straks søge tandlægehjælp. En spytkirtelinfektion er typisk en bakteriel infektion forårsaget af en blokering i dine spytkirtler. Blokering kan forhindre dit spyt i at gøre det som det skal – nemlig at hjælpe med at nedbryde mad og vaske bakterier væk. Oplever du dette bør du få en tandlæge til at undersøge dine symptomer så hurtigt som muligt.

En tandbyld

Tegn på en tandbyld bør få dig til at ringe til tandlægen straks. En tandbyld er en meget smertefuld infektion, der normalt findes ved roden af ​​din tand. Typisk skyldes dette et hulrum, der efterlades ubehandlet eller alvorlig en tandkødssygdom. Symptomer på en tandbyld kan omfatte alt fra feber, en modbydelig smag i munden til hævede kirtler. Symptomerne er relateret til de fleste andre infektioner, og der bør straks søges behandling. Typisk vil det kræve en form for operation for at sikre, at infektionen drænes og behandles korrekt.

Konstant hovedpine

Der er mange grunde til en hovedpine – du er stresset, syg eller har spist noget koldt for hurtigt. Men hvis din hovedpine er kronisk og tilbagevendende, kan det være et tegn på, at der er noget andet galt. Dine tænder og dit hoved er forbundet, så smerter i munden eller kæben kan påvirke eller resultere i hovedpine. Patienter, der konstant skærer tænder, oplever ofte hovedpine. Hvis du tror, ​​at dette er tilfældet, skal du tale med din tandlæge for andre advarselstegn såsom nedslidt tandemalje eller øget følsomhed i tænderne. Behandlingen kan nogle gange være så enkel som at du skal have en bideskinne i munden om natten.

Hvis du oplever én eller flere omtalte symptomer, bær du overveje at opsøge en tandtekniker i hadsund