Stressbehandling skal måske foregå løbende

14 februar 2020
Anders_Lundtang_Hansen

Der findes næsten ikke noget værre for en person, end når man bryder ned med stress.

For stress har vist sig for nogle, at det kan sætte sig som både fysiske sygdomme, og så kan det eventuelt aktivere nogle psykiske reaktioner, som ikke er brugbare, eller som lægger sig op ad psykiske skavanker, der ikke gavner en.

Således er stress en katalysator for mange af de forviklinger, man oplever i livet; men noget af det værste kan næsten være, at man ignorerer advarelsessignalerne, mens de står på – det er der i hvert fald mange, der gør.

Står man udefra og beskuer det mønster, hvis man da bemærker det, så ville man sige, at det ikke er sundt, men når man selv står i det, så tror man, at man har kontrol over det, eller at det kun kommer til at stå på i en kortvarig periode – eller man værst af alt ignorerer faresignalerne.

For det sidste kan betyde, at man helt bryder sammen og ikke kan klare noget i en kortere eller længere periode, så man må lukke næsten alt ned fra arbejde til familieliv og blot gøre det, som der gør, at man kan overkomme en hverdag.

Så skal man måske søge stress behandling i Skive, hvis dette er ens nærområde, eller man ved, at der er god behandling at hente her.

Bedst ville det sådan set være, hvis man greb til det med det samme, inden man knækker sammen, men det kræver, at man har stor selvindsigt og kan reagere, når der er ved at være tegn på, at man er ramt af stress.

Der er intet i vejen for at sige, at man ikke kan mere, selvom man føler, at omgivelserne siger til en, at man skal kæmpe videre.

Kan man ikke være der for sig selv, så kan man ikke være der for andre.