Stress skal tages alvorligt

02 januar 2020
Lasse_Drescher

Stress er noget, som der efterhånden er rigtig mange som enten oplever udfordringer med eller også blot kender til. Der er flere former for stress, og det er forskelligt fra person til person, hvornår det er, at de vil opleve, at det hele er ved at briste, fordi man ikke kan overskue det længere. Det som de fleste kender til er stress igennem balancen som man prøver at finde, når det er man skal have sit arbejde og familien til at passe sammen, og den balance er for rigtig mange svær at finde. 

Flere med stress hænger også sammen med, at der i vores kultur er et generelt større pres på os. Der bliver enten bevidst eller ubevidst stillet større og flere krav til os, hvilket blot gør, at der er flere ting som man skal tage højde for. Der er jo arbejdsdelen, hvor det er vigtigt, at man får godt med penge og har en god stilling, som ser god udadtil. På den anden side, så skal man også have den gode familie og det gode familieliv, når det er, at man er hjemme hos familien, så der er bare større krav til den enkelte.

Hvad er de røde lamper?

Det er vigtigt at mærke efter, når man ligesom synes, at der lige pludselig sker rigtig meget, som man måske ikke lige kan overskue. Hvis det bliver ved i en længere periode, så kan det ende med, at den stressede tilstand blot bliver en normal-tilstand, hvilket er et stort problem. I sådan en situation er det ret vigtigt, at man prøver at finde en, som kan afhjælpe stress

Det er i sådan en situation, hvor terapeutisk samtale er noget af det, som er yderst velfungerende og relevant for mange, som føler sig stressede eller føler, at de mangler noget tid til lidt forskelligt.