Smag på Sønderjylland i Tønder

01 marts 2020
heidi_kirkebaekke

Sønderjysk madkultur er andet og mere end en overflod af kager på det store kaffebord og traditionel sønderjysk grønlangkål. Det er også lokale råvarer af høj kvalitet og gourmetmad, som kan måle sig med det, man får på kendte toprestauranter andre steder i landet. Man skal bare vide, hvor i Sønderjylland man finder det. 

Tønder er en oplagt mulighed. Er du glad for god mad og på udkig efter en gastronomisk oplevelse i det sydlige Danmark, skulle du tage at booke et bord på Restaurant Ros, som netop er en udsøgt restaurant i Tønder. Her serveres intet mindre end ren forkælelse for dine smagsløg. Restaurantens menukort tilbyder virkelig lækre og gennemtænkte retter, som tilfredsstiller både øjne og mund – og så endda til priser, som de fleste kan være med på. 

Folkene bag Restaurant Ros kommer fra kendte toprestauranter rundt omkring i Danmark. Nu er de vendt hjem til det sønderjyske for at lave gourmetmad i skandinavisk stil og med særligt fokus på lokale råvarer fra det sydlige Danmark. 

Atmosfæren i den lille restaurant er hyggelig og uformel, og så ligger den i hjertet af Tønder, som er en lille, idyllisk by i det sydvestlige Jylland kun fem kilometer fra grænsen til Tyskland. Selve byen byder på brostensbelagte gader, særprægede huse, skulpturpark, kunstmuseum og meget andet. Og naturen i Tønder og omegn er enestående og afvekslende. Her finder man blandt andet Vadehavet, marskområder og slettelandskab. Der er masser af smuk og sjælden natur, som man ikke oplever andre steder i landet.     

Alt dette nærmest kalder på at blive krydret med et veltilberedt, nordisk måltid mad med de udsøgte råvarer, som området også byder på. Uanset om du ønsker dig tre eller fem retter, om I er et selskab eller måske bare to, om I er sønderjyder eller turister i området, smager det helt sikkert godt at lægge vejen forbi Tønder midtby og nyde maden i de skønne omgivelser på Restaurant Ros.