Sådan får du den mest effektive alkoholbehandling

12 april 2021
Cecilie Mortensen

Det at bryde med et alkoholmisbrug kan være noget af en opgave. Et misbrug kan nemlig være svært at styre, fordi trangen til at indtage alkohol bliver utrolig høj. Af den grund kan det også kræve lidt ekstra professionel hjælp, hvis du ønsker et liv, hvor alkoholen bliver lagt på hylden. 

Få effektiv alkoholbehandling på et behandlingscenter

Få hjælp i rolige omgivelser

Hvis du har et ønske om at få så effektiv alkoholbehandling som muligt, så bør du række ud til et behandlingscenter. Her kan du nemlig komme i omgivelser, der kan give dig ro til at få det bedre. 

Der er tilknyttet det rette sundhedspersonale 

På et behandlingscenter vil der også være tilknyttet det rette sundhedspersonale, som kan hjælpe dig under hele din behandling. Det gælder alt fra det læger og sygeplejerske, som bl.a. kan assistere dig under din afrusning.

Du kan få psykologsamtaler 

I alkoholbehandling kan du også få psykologsamtaler, hvor der er plads til at dykke ned i det, der er med til at fastholde dit misbrug. Tit og ofte så ligger der flere ting bag et misbrug udover, at man ikke kan kontrollere trangen til at drikke. Det er derfor mindst lige så vigtigt, at du kan klædes på med nye redskaber og støtte ift. det, der er svært. 

Pårørende kan inddrages i din behandling

Det skal også fremhæves, at der i alkoholbehandling er plads til, at dine pårørende kan inddrages i forløbet. Dette kan være mindst lige så vigtigt for dit forløb og din fremgang. 

Få opfølgende samtaler

Når dit forløb i alkoholbehandling er afsluttet, kan du få tilbudt opfølgende samtaler. Disse kan være guld værd, da du kan få hjælp til udfordringer, du er stødt på, efter du er kommet hjem. 

Hvis du har en interesse i at starte i alkoholbehandling et sted, som kan indfri mange af punkterne herover, så bør du kontakte STIEN Behandlingscenter. Her får du de bedste forudsætninger for at få lige den hjælp, du har brug for.