Rådgivning til familier med autismebørn

17 maj 2020
Marie Pedersen

Gør autismen til medspiller, frem for modspiller.

Sådan lyder det fra familierådgiver Stine Jusjong Bøgsted. Hun har en baggrund som pædagog, og har desuden arbejdet som ressourcepædagog med fokus på rådgivning og sparring med forældre. Hun driver nu sin egen virksomhed, hvor hun tilbyder rådgivning om autisme. Hun er selv mor til en søn med autisme. Hun brænder for at hjælpe andre familier med, at tackle de udfordringer der ofte opstår, når man har et barn med autisme.

Stine tilbyder gennem sin virksomhed, Familierådgivning med Hjertet, forskellige forløb til familier der vil lære at tackle autisme, uden at gå på kompromis med deres værdier. På grundforløbet er målet at få klarlagt hvilke udfordringer den enkelte familie har, og hvordan autismen fylder og påvirker i deres liv. Gennem tilpasset rådgivning vil Stine hjælpe jer med at gå fra følelsen af kaos og magtesløshed, til glæde og overskud. Under forløbet vil forældrene bl.a. få tips til at mindske kravene til sig selv og barnet med autisme. På den måde bliver det lettere at finde ro, overskud og glæde i hverdagen.

Stine tilbyder derudover et masterforløb, hvor hun følger familien tæt over en længere periode. Forløbet indeholder hele 7 moduler, herunder stressreduktion i familien, nedsmeltninger og overvældelse, samt søskende til et barn med autisme. Dette forløb har til formål at give forældre ressourcerne til at være mor og far igen, og ikke påtage sig roller som lærer, pædagog o.l.

Et af Stines fokuspunkter er, at hjælpe forældre med at finde ro og overskud i en kaotisk eller udfordrende hverdag. Det kan tage rigtig meget energi at have et barn med autisme. Det stiller store krav til hverdagens struktur, men samtidig skal der også være tid og plads til at håndtere nedsmeltninger og frustrationer. Stine selv har bl.a. prioriteret cykelture og gåture med en god podcast. Dette har givet hende “alenetid”, hvor hun har kunne tage en mental pause og lade op.