Øreakupunktur – når du har brug for hjælp med afhængighed

17 november 2020
Astrid_Pedersen

Måske kender du til akupunktur – og har muligvis prøvet at få sat nåle i forbindelse med et besøg hos en fysioterapeut, en kiropraktor eller en osteopat.

Den form for akupunktur som anvendes hos disse behandlere, er dog sjældent den traditionelle kinesiske form for akupunktur. Inden for det kinesiske medicinparadigme anvendes akupunktur i forbindelse med genskabelse af balancen i det menneskelige legeme, således at strømme af livsenergi – qi eller chi – kan flyde frit gennem deres baner, de såkaldte meridianbaner. Ved hjælp af akupunkturnåle vil en dygtig akupunktør kunne løsne op for blokeringer, som ligger i vejen for dette flow og dermed forhindrer kroppen i at hele sig selv.

Den akupunktur, du typisk vil modtage hos en kiropraktor eller en fysioterapeut, vil primært bestå af nåle som anbringes i musklernes trigger punkter – ikke på faste punkter i meridianbanerne – og dermed primært fungerer smertelindrende. Hos en akupunktør vil den øjeblikkelige smertelindring være af sekundær art, idet de helende egenskaber ved akupunktur har længere perspektiver.

Forskellige former for akupunktur har forskellige formål. Og en forholdsvis ny disciplin kaldet øreakupunktur har vist sig utroligt effektiv når det handler om behandling af afhængighed og andre problematikker som hidrører fra den menneskelige psyke.

Hvad er øreakupunktur?

Ved øreakupunktur skal du forestille dig at hele kroppen er repræsenteret ved forskellige punkter på øret. Øret er i denne forbindelse et billede på kroppen som den vil se ud hvis den ligger i fosterstilling.

Når en akupunktør giver øreakupunktur foregår det ved hjælp af særlige korte nåle designet og fremstillet specielt til netop dette formål. Der kan også anvendes nåle med svag strøm, eller kugle plastre som afgiver tryk på det valgte område.

Du kan læse meget mere om øreakupunktur, og bestille tid til en behandling hos Klinik Dam via hjemmesiden https://www.klinikdam.dk/443731130