Hvad er egentlig det første, som du tænker på, når man taler om sikkerhed på et slagteri?

Nogle mennesker forestiller sig måske noget med, at de skal være hygiejniske og have kirtler, hårbånd, handsker med videre på og huske at arbejde i nogle sterile omgivelser, så kødet ikke bliver fordærvet, og man skal gøre stedet rent igen bagefter, når man skal i gang med noget nyt arbejde.

Det er jo lidt ligesom at holde en steril arbejdsplads på samme måde som med et hospital, hvor kendskabet til desinfektion, rene fremgangsmetoder og videre har sikret en større overlevelsesrate.

Forskellen her er bare, at “patienten” allerede er død, men man skal sikre, at den næste person, der indtager det døde dyr ikke kommer til at lide overlast ved, at man behandler dyret lemfældigt med det kliniske.

Men der er jo også en anden måde at holde styr på sikkerheden med.

Det drejer sig selvfølgelig om alle de redskaber, man skal skære, flænse, flå med videre med, når man skal udskære kødet fra et slagtet dyr og videre ned til mindre bestanddele efter både bestilling, og som man leverer nogle gængse partier til kunderne eller et slagteri.

Nogle slagterier leverer store dele af kød til slagteren, hvor slagteren så selv i butikken tilpasser kødet, mens nogle slagterier og slagtere er slået sammen og arbejder samme sted, så de blot modtager de døde dyr til videre behandling.

Men sikkerheden skal være i top, når man arbejder med sådan nogle farlige værktøjer, som man let kan komme galt af sted med, hvis man ikke følger foreskrivelserne, eller man glemmer at holde øje med de andre, der vader rundt på slagteriet – eller man netop bliver så vant til at udføre arbejdet, at det ender med at køre for meget på rygraden.

Skal du for resten vælge et godt slagteri, så skal du vælge Kosakgaarden.dk.