Lad din tandlæge undersøge dine tænder mindst en gang om året

13 januar 2020
Astrid_Pedersen

Det er vigtigt at have et godt forhold til sin tandlæge. Mange mennesker kommer aldrig af sted til tandlægen, fordi de er nervøse for enten at få skældud, eller for at tandlægen vil udføre en smertefuld behandling. I de fleste tilfælde er frygten dog ubegrundet. Men hvis du ikke passer dine hel eller halv årlige tandlæge besøg, giver du ikke tandlægen mulighed for at opdage ansatser til dårligdomme, som kan gå hen og blive både dyre og smertefulde for dig – for eksempel de kendte tand og tandkøds lidelser karies og parodontose.

Ved karies – også bedre kendt som ”huller i tænderne” – kan du risikere at miste en eller flere tænder som følge af bakterie angreb. Når først tandens emalje er gennemtæret, er der fri adgang til det bløde væv i tandens rod – og til tandens nerve.

Når tandpinen begynder at få tanden og tandkødet til at værke, er det tegne på at nerven er angrebet. Hvis karies får lov at udvikle sig til en rodspids betændelse, kan det være nødvendigt for tandlægen at give dig en rodbehandling. Dette gør din tand skrøbelig, da nerven fjernes – og så er den særligt udsat for at flække ved tygning, hvilket kan medføre, at du er nødt til at have en krone eller – i værste fald – et implantat.

Disse behandlinger er en del dyrere end et tandlæge besøg hvert halve år, hvor et tand eftersyn og en tilhørende rensning af tænder og tandkød kan forebygge disse dårligdomme i at opstå.

Få den bedste hjælp til dine tænder hos Einar Engen Tandlægeklinik i Odense

Leder du efter en pålidelig tandlæge i Odense, hvor du kan få en personlig og skånsom tandlæge behandling, kan du med fordel aflægge Einar Engen Tandlægeklinik en visit. Du kan bestille din tandlæge tid online på hjemmesiden tandlaegeodense.dk