Lad din tandlæge hjælpe med at bevare dine tænder sunde og intakte

04 maj 2020
Astrid_Pedersen

Når du ikke længere kan huske hvornår du sidst var til tandlæge, er det på høje tid at booke en aftale. Det anbefales nemlig at man besøger tandlægen en gang hvert halve eller hele år, alt afhængig af tandlægens anvisninger.

Nogle patienter vil en tandlæge vurdere til at kunne klare sig med et årligt besøg, og andre bør sætte sig i tandlæge stolen hver sjette måned. Og så er der dem, som eksempelvis har brug for forebyggende parodontose behandling, og derfor skal have renset tænder og tandlommer på hyppigere basis. Men som udgangspunkt bør du få renset og efterset bisser og gummer en gang om året.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlægen

Der er mange gode grunde til at spare visse steder i tilværelsen – men tandlæge besøgene er ikke et sted, du bør spare.

Først og fremmest risikerer du at ende med både lommesmerter og tandpine, hvis du ikke passer dine årlige tandlæge besøg. Får du ikke efterset dine tænder i tide, risikerer du at ende med dårligdomme og lidelser, som er langt mere omkostnings tunge end et årligt tandlæge besøg.

Samtidig er eksempelvis en rodbehandling eller en behandling af fremskreden parodontose en del mere smertefulde end en tandrensning. Og er du rigtig uheldig risikerer du at miste én eller flere tænder ved den lejlighed.

Således kan det langt bedre bedre betale sig at lade tandlægen tage et kig i din mund en gang om året – på rigtig mange forskellige måder. Et tandeftersyn med tandrensning koster sjældent mere end et besøg hos frisøren eller en glad aften i byen – og det burde der være råd til en gang på årlig basis. Mange tandlæger tilbyder afbetalings ordninger, således at du ikke skal punge det fulde beløb ud på én gang. Og så er økonomien ingen undskyldning længere!

Du kan bestille tid til din første behandling på https://www.milletand.dk/