Lad din psykolog hjælpe dig ud af din krise

01 marts 2020
Astrid_Pedersen

Er du kørt fast i tilværelsen, og føler du, at du har brug for en hjælpende hånd for at komme videre? Er du fanget i en ond cirkel af uhensigtsmæssige tanke og handle mønstre, og kan du ikke se hvorledes du skulle kunne bryde ud af den ved egen hjælp? Eller er du i en krise som følge af en dramatisk og traumatisk livsbegivenhed, for eksempel et dødsfald i familien, en grim skilsmisse eller en fyring fra et elsket job? Så er der god sandsynlighed for, at du vil kunne få glæde af et samtale forløb hos en dygtig og erfaren psykolog.

Hvordan kan en psykolog hjælpe mig?

Måske tænker du, at du ikke har brug for en psykolog. Du er jo ikke syg – sorg er normalt, alle mennesker gennemgår hårde perioder, og en krise driver vel over på et tidspunkt. Men faktisk er et psykolog forløb sjældent rettet mod helbredelse af psykiske eller mentalt syge mennesker.

En psykolog hjælper mennesker, som har ondt i livet af den ene eller den anden årsag. Det, et menneske i krise som oftest behøver, er nemlig en håndsrækning til at komme op på et niveau hvor han eller hun selv kan tage affære og rette op på sin tilværelse. Og det er netop det, en psykolog tilbyder.

Når du besøger en psykolog, skal du altså være forberedt på selv at gøre en værdig indsats. Det er nemlig gennem arbejdet med dig selv, at du finder ind til de ressourcer, som skal sætte dig i stand til at mestre livet og blive bedre til at overkomme fremtidige kriser. Du kommer til at lære en del om dig selv. Et psykolog forløb er en øjenåbner for de fleste mennesker, og mange tidligere psykolog klienter beretter om øget selvværd og selverkendelse som direkte følge af deres samtaler med en psykolog.

Du kan læse mere om psykologforløb og udbytte heraf på larsbjarno.dk