Hvad for noget løbetøj skal du vælge?

09 januar 2020
Sara__Mortensen

Der findes så meget forskellige løbetøj i dag, og der bliver hele tiden lavet nyt. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad man egentlig skal vælge. Måske du også sidder og søger på internettet efter anbefalinger og høre venner ad, hvad de synes, er det bedste løbetøj? Der er så stort et udvalg i dag, at man hurtigt kan blive i tvivl om, hvad der er det helt rigtige at vælge – og selvom man får gode anbefalinger forskellige steder fra, kan man alligevel sidde tilbage og være i tvivl. Der er ikke noget løbetøj, som er rigtigt eller forkert. Det vigtigste ved det løbetøj du vælger, er at det sidder helt perfekt på din krop og føles behageligt.

Dermed ikke sagt, at alt det løbetøj du kan få i dag ikke er super lækkert i kvaliteten og materialerne. Der bliver hele tiden udviklet nye teknologier indenfor løbetøj – du kan få løbetøj, som er svedtransporterende, støttende, elastisk, selvregulerende i forhold til varme og meget mere. Her kan du finde løbetøj, som besidder alle de nævnte egenskaber: https://sportmaster.dk/loeb/toej. Når der hele tiden kommer nyt, spændende løbetøj, så er det præcis grunden til at man hele tiden føler, at man kunne få fingrene i noget løbetøj, som er bedre end det man har i forvejen. Mange anerkendte mærker nytænker hele tiden – både når det gælder kvalitet og design.

Et fuldt løbesæt som du med garanti vil blive glad for

Det er egentlig meget simpelt. Hvis du går efter at få fingrene i 3 forskellige ting, så vil du have stort set alt, hvad du behøver til en god løbetur, når det kommer til løbetøjet. Du gå efter af finde løbebukser/tights, en løbetrøje og en løbejakke. Så har du løbetøj til mange af årets dage og du kommer ikke til at fortryde dine køb. 

Løbejakken er god at have på, på de koldere dage, da den er vindbeskyttende men stadig meget tynd og let, så du føler ikke at du får dårligere bevægelighed af, at have den på. Hvis du har den på en dag, hvor den bliver for varm, så kan den også med fordel bindes let rundt om livet – uden at den generer dig og er i vejen.

Løbebukser/tights er en vigtig del af dit løbeoutfit og kan bruges næsten hele året. Måske skal de skiftes ud med et par tykkere tights når du rammer vintermånederne. Løbetights er utrolig elastiske, behagelige og er lavet af fantastiske materialer. De sidder tæt på benene, giver støtte alle de rigtige steder og holder dig varm. De er åndbar, så du ikke bliver overophedet, selvom de sidder helt tæt på kroppen.

Sidst men ikke mindst, så har vi løbetrøjen. Du kan få lækre løbetrøjer, som sidder helt tæt på kroppen. Selvom de virker tynde og man måske tror, at det er for køligt at løbe kun i en løbetrøje, så giver den varme samt vindbeskyttelse. Der ryger ikke vind ind under trøjen og direkte ind på kroppen, da den sidder så tæt til som den gør. Perfekt til mange løbeture!

Din træning bliver sjovere hvis du har det rette tøj på

Med det rette tøj, vil du yde bedre. Du skal ikke tænke på, at skulle rette på noget tøj, som sidder dårligt eller forkert. Hvis du ikke skal koncentrere dig om hvordan dit tøj sidder, så kan du løbe afsted og bare nyde det i fulde drag. Du kan yde dit bedste, og måske du endda vil føle dig hurtigere og bedre, fordi tøjet sidder helt tæt på kroppen, så vinden ikke vil holde dig tilbage. Det kan stadig ikke understreges nok, at hvis tøjet sidder perfekt på din krop og du føler dig tilpas, så er det løbetøjet, som er helt rigtig for dig – og hvis du finder det helt rigtige sæt tøj, som du er glad for, så bliver din træningen kun sjovere!