Hvad er kranio-sakral terapi?

14 februar 2020
Astrid_Pedersen

Kranio-sakral terapi er en alternativ behandlings metode, som inden for ganske kort tid har vundet stor udbredelse i den vestlige verden. Kranio-sakral terapi er ikke massage i ordets gængse forstand, ej heller er der tale om en krops behandling, som du måske kender den fra en kropsterapeut.

Ved kranio-sakral terapi udføres meget lette og nænsomme berøringer af områderne omkring sacrum – korsbenet – kranium og rygsøjle. Formålet med kranio-sakral terapi er at fjerne de fysiske blokeringer som forhindrer centralnerve systemet i at fungere optimalt.

Kranio-sakral terapi er således en behandlings form, som i lighed med akupunktur bygger på antagelsen om at ubalancer i det fysiske system er forårsaget af blokeringer i kroppens energi baner – de såkaldte meridianer – gennem hvilke de livgivende chi energier flyder. Når systemet er plaget af blokeringer, vil energien ikke længere kunne flyde frit og uhindret, hvilket giver anledning til smerter, spændinger og fysiske og mentalt ubehag. Med en kranio-sakral terapi behandling støttes kroppens evne til at hele sig selv og blive stærkere.

Hvordan kan kranio-sakral terapi hjælpe mig?

Kranio-sakral terapi kan hjælpe på mange tilstande som hidrører fra såvel din krop som fra din psyke. Hvis du for eksempel lider af eftervirkninger efter et hoved traume – for eksempel en hjernerystelse – kan kranio-sakral terapi hjælpe dig af med de værste symptomer så som svimmelhed, hovedpine, dobbeltsyn og andre ubehageligheder.

Du kan hjælpe din krop til at komme sig hurtigere oven på en svær operation gennem kranio-sakral terapi. Og så kan kranio-sakral terapi på effektiv vis løsne op for stress relaterede spændinger i kroppen, og på samme tid udbedre ditto ubalancer.

Hvordan foregår kranio-sakral terapi?

Når du skal modtage kranio-sakral terapi er du fuldt påklædt, og ligger på et behageligt leje – eventuelt med et blødt tæppe over dig for ekstra komfort og afslapning. Du skal ikke foretage dig noget, men blot lade terapeuten hjælpe kroppen til at slippe eventuelle spændinger og blokeringer. Du kan læse mere, og booke en tid til kranio-sakral terapi i Århus, på dorthemargrethe.dk