Hvad er kinesiologi?

28 januar 2020
Astrid_Pedersen

Kinesiologi har ikke noget med Kina eller kinesere at gøre. Ordet ”kinesiologi” stammer fra det græske ord kinesis – bevægelse – altså læren om bevægelse. Anvendt kinesiologi hører under karakteristikken alternativ medicin, og er en en behandlingsform, som hævder at kunne diagnosticere sygdom ud fra en vurdering af musklernes styrke og svaghed.

Oprindeligt er kinesiologi udviklet af kiropraktorer. Kinesiologi kombinerer den vestlige verdens viden om menneskets anatomi og fysiologi med østens mere holistiske tilgang til kroppens energi system – de såkaldte meridian baner. I praksis anvender man inden for kinesiologi muskel test når behandleren søger svar på spørgsmål angående ubalancer i kroppen. Hvis en kinesiolog trykker let på en arm, og denne forbliver i samme position, kan behandleren tolke det som et positivt svar fra kroppen – og hvis den giver efter og bliver svag, er det modsatte tilfældet.

Hvem kan have fordel af kinesiologi?

Især stress patienter kan få glæde af kinesiologi behandlinger, idet kroppen responderer meget kraftigt, når der er stress til stede. Når en kinesiolog via behandling kan konstatere stress symptomer i kroppen, vil en afbalancerende behandling indeholdende eksempelvis en kost ændring, behandlinger med akupunktur eller zoneterapi samt kost tilskud i form af vitaminer og mineraler være oplagt.

Kinesiologi anvendes dog også i forbindelse med diagnosticering af en lang række andre lidelser og tilstande som for eksempel indlærings- læse vanskeligheder, ordblindhed, motoriske vanskeligheder, vaccinationsskader, forgiftning af tungmetaller som for eksempel kviksølv eller aluminium eller psykiske blokeringer. Med kinesiologi kan du genskabe balance i psyke, sjæl og krop, og mange kinesiologi klienter beretter om et øget livsmod og en større modstandsdygtighed over for stress og angst.

Hvor kan jeg finde en kinesiolog?

Hvis du godt kunne tænke dig at prøve behandling og diagnosticering ved kinesiologi, kan du med fordel kontakte KropSjæl i Rødding – læs mere om behandlingen på https://kropsjael.dk/healing-af-krop-og-sjael/