Hvad er en autoriseret psykolog?

08 januar 2020
Astrid_Pedersen

En autoriseret psykolog er en person, som har gennemført kandidat uddannelsen i psykologi fra et anerkendt universitet, og derefter opnået autorisation til at praktisere psykolog behandling via Dansk Psykolog Forening. Psykolog er, i modsætning til psykoterapeut, en beskyttet titel.

Dette betyder, at kun kandidater i psykologi med den før nævnte autorisation har ret til at kalde sig for psykologer. Når du besøger en psykolog, er du således garanteret behandling af en person, som er veluddannet og har færdighederne i orden.

Hvad laver en psykolog?

Når man er uddannet psykolog, kan man arbejde inden for mange forskellige områder. Flere psykologer vælger at kaste sig over erhvervs psykologi, hvor der er et stort marked for eksempelvis personligheds tests, coaching og personale udvikling. Andre psykolog uddannede arbejder på bosteder og familie centre – og så er der de praktiserende psykologer, som har åbnet en privat praksis, i hvilke de behandler klienter med ondt i livet, depressioner, stress, eftervirkninger efter traumer, eller måske endda problemer i familiens dynamik.

Hvor finder jeg en dygtig psykolog til parterapi i Nordsjælland?

Hvis du hører til den gruppe af mennesker, som i det daglige oplever gnidninger i forbindelse med dit familie liv, kan det godt anbefales at tage en tur til psykolog. Parforholdet er den bindende faktor i de fleste familier, og gennem en terapeutisk styrkelse af de bånd, som binder et par sammen, kan man styrke hele familiens sammenhængskraft. Her bør du vælge en autoriseret psykolog, som er specialiseret inden for par og familie terapi.

Blandt disse finder du autoriseret psykolog Mette Herslund, som igennem mange år har vejledt mange par i at skabe bedre rammer for forholdet. Mette Herslund tilbyder parterapi forløb gennem konstruktiv dialog og øvelser, som skal gøre jer mere bevidste om de mekanismer, som styrer jeres parforhold.

Du kan læse mere om parterapi på psykologmetteherslund.dk