Har du brug for en psykolog?

02 februar 2022
Steffen Petersen

editorial

Der er ikke noget entydigt svar på, om du har brug for en psykolog eller ej. Det afhænger i virkeligheden af den enkelte person og dennes specifikke behov. En psykolog kan hjælpe dig med at forstå dig selv bedre og kan give dig råd om, hvordan du kan håndtere dine problemer.

Læs med i dette indlæg om, hvad en psykolog laver, og hvordan du finder en dygtig psykolog

 

psykolog frederiksberg

 

Hvad kan en psykolog gøre for dig?

Psykologi fokuserer på at forstå, forebygge og ændre problematiske aspekter af en persons adfærd eller tankeprocesser. Det gør man ved at få indsigt i patientens følelser og tankeprocesser. Det er med andre ord et studie om mennesket, og hvordan man kan hjælpe andre med at overkomme traumer eller problemer i ens liv.

En gennemsnitspsykolog er uddannet til at hjælpe dig med en lang række problemer, herunder f.eks. adfærdsproblemer, spiseforstyrrelser og afhængighed. Det er vigtigt at finde en psykolog, som du har det godt sammen med og som du tør åbne op for, uden det føles forkert.

 

Hvordan finder du en psykolog?

Det kan godt være lidt af en opgave at komme til en psykolog. Mange vil blive henvist til en psykolog gennem sin læge, hvis det er meget nødvendigt. Andre opsøger selv en psykolog, hvor de kan komme på en venteliste. Du kan starte med at spørge andre i din omgangskreds, om de kender en god psykolog. Du vil blive forundret over, hvor mange der egentlig går til en psykolog.

Hvis du kan få en anbefaling herigennem, så kan det virke betryggende. På denne måde kommer du sikre hænder. Ellers kan du også søge rundt på internettet og se hvilke psykologer, der befinder sig i dit område. Her kan du f.eks. skrive psykolog efterfulgt af den by, som du bor i. Du ønsker nemlig at have din psykolog tæt på dig, når du har behov for at snakke. Du kan også finde en dygtig psykolog via linket her: https://psykologhuseticity.dk/