Hvad indebærer det egentlig angående god hygiejne ved at begå sig i et slagteri?

Hvis man arbejder sådan et sted til hverdag, enten ved at man er ansat, man er slagter, eller man på anden måde har at gøre med et slagteri, så er man nok bekendt med de specifikke regler og krav, der er det givne sted eller de givne steder, man besøger og arbejder ved.

Er man ligefrem uddannet i den retning, så er man måske også klar over, hvad den rette hygiejne indebærer, fordi man netop har gennemført et kursus eller som et led i ens uddannelse i et fag eller fagområde, hvor man skulle gennemgå og bevise, at man havde forstået, hvad det vil sige at have god hygiejne sådan et sted.

Men hvis man ikke lige er bekendt med den slags, så kan vi da ridse nogle af de vigtigste punkter op for dig.

OBS: Dette er ikke en fyldestgørende gennemgang, og der kan være specifikke krav, som vi har været inde på, der kan variere sig fra slagteri til slagteri.

Med slagteri mener vi både de steder, hvor man slagter dyr og sender dem ud til butikker til salg eller finere partering, eller hvis man har en slagterbutik, der sælger ud af den slags varer – eller en kombination af begge dele.

Hygiejnen er jo til for, at man som forbruger ikke skal blive syg, eller man får skabt bakteriereder, så man skal udslette hele ens kødbeholdning.

Derfor er de gode råd, at man altid er iført beskyttelsesdragt, helst også et mundtøj og hårnet, så man ikke sviner fra en selv, mens man arbejder med kødet.

Endvidere er det vigtigt at huske, at man vasker hænder ofte og gerne afspritter dem efter hver omgang med kødet.

Skal vi til slut anbefale et virkelig godt slagteri, så må det helt klart blive Kosakgaarden.dk, som du kan besøge via http://www.kosakgaarden.dk/