Find din tandtekniker i Hobro

05 august 2022
admin

editorial

En tandtekniker kan hjælpe dig, hvis du mangler en eller flere tænder i over- eller undermund. Manglende tænder kan betyde funktionelle problemer, for eksempel i forbindelse med tygning af mad.

Men du kan også have kosmetiske gener, hvis der er synlige huller i perleraden. Derfor bør du opsøge en tandtekniker, som kan hjælpe dig med at finde tandproteser, som matcher dine behov.

Hvilken type tandprotese skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige former for tandproteser. Den mest almindelige type er en helprotese, som erstatter alle tænderne i enten over- eller underkæben.

tandtekniker

En delprotese kan bruges, hvis du kun mangler nogle få tænder. Denne type proteser er fastgjort til dine eksisterende tænder med spænder eller metalrammer. Implantatstøttede proteser er en anden mulighed og bliver mere og mere populære. De er normalt lavet til underkæben og giver god støtte til protesen.

Hvor lang tid tager det at vænne sig til mine nye proteser?

Det tager normalt et par uger, før du vænner dig til at bære nye proteser. Det er vigtigt, at du følger instruktionerne fra din tandtekniker om, hvordan du skal passe på dem, så de holder så længe som muligt.

Hvad er en delprotese?

En delprotese er en aftagelig protese, der erstatter en eller flere manglende tænder. Delproteser er normalt fremstillet af plast og metal og holdes på plads ved hjælp af naturlig sugekraft eller ved hjælp af spænder, der fastgøres til nabotænderne.

Hvad er en helprotese?

En helprotese er en aftagelig protese, der erstatter alle tænderne i din over- eller underkæbe. Proteser er normalt fremstillet af plastik og metal og holdes på plads ved hjælp af naturlig sugekraft eller ved hjælp af spænder, der er fastgjort til nabotænderne.

Hvor længe holder mine proteser?

Tandproteser holder normalt mellem fem og ti år, men med den rette pleje kan de holde meget længere. Det er vigtigt, at du regelmæssigt går til kontrol hos din tandtekniker, og at du får dem renset og poleret

Find din tandtekniker i Hobro hos protesetand.dk.