Find den bedste tandklinik i Silkeborg

05 august 2022
admin

editorial

Har du ikke været på besøg i en tandlægeklinik siden du var lille, og skoletandplejen efterså dine bisser hvert halve år? Så er det om at komme af sted. Regelmæssige tandlæge besøg er nemlig en vigtig forudsætning for en god mundhygiejne – og for tænder, som kan holde sig smukke og funktionelle hele livet igennem.

Hvordan kan en tandlæge hjælpe mig?

Hos tandlægen kan du få en professionel rensning af dine tænder og dit tandkød. Tandlægen vil også undersøge, om der er problemer eller potentielle problemer med dine tænder og dit tandkød. Dette er vigtigt for at forebygge tandsygdomme, lidelser i tænder og tandkød og andre problemer som f.eks. huller eller paradentose.

tandklinik

 

Tandlægen kan også fjerne visdomstænder, enten ved operation eller udvinding. Du kan også få en rodbehandling, en ortodontisk behandling eller en tandblegning.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en procedure, der bruges til at behandle en infektion i tandens rod. Infektionen er forårsaget af bakterier, der er kommet ind i tanden gennem en revne eller hulrum. Bakterierne kan få vævet omkring tanden til at blive betændt og inficeret.

En rodbehandling indebærer, at det inficerede væv samt nerve og blodkar fjernes fra tanden. Når infektionen er blevet fjernet, forsegles tanden for at forhindre yderligere infektion.

Hvad er ortodontisk behandling?

Ortodontisk behandling er en proces, hvor man retter tænder og korrigerer problemer med biddet. Det kan gøres både af kosmetiske årsager og for at forbedre tændernes funktion.

Ortodontisk behandling indebærer normalt, at du bærer en bøjle, som er et apparat, der lægger pres på dine tænder for gradvist at flytte dem til den korrekte position. Hvilken type bøjle du har brug for, afhænger af, hvor alvorligt dit bidproblem er. Hvis du har et mildere problem, kan du måske klare dig med klare plastbøjler i stedet for en traditionel metalspænde.

Bestil tid til tandbehandling hos din lokale tandlæge i Silkeborg online på ebdent.dk.