Få udstedt pillepas på dit lokale apotek

27 januar 2020
Astrid_Pedersen

Skal du ud og rejse? Så skal du huske at undersøge, om det er nødvendigt at få udstedt et såkaldt pillepas.

Pillepas – hvad er nu det?

Et pillepas – også kaldet en medicin attest – dokumenterer, at den medicin, du har medbragt på din rejse, er til eget brug. Dit pillepas er et dokument, som du skal have med dig, når du rejser i alle Schengen lande. Pillepasset skal kunne vises på forlangende af myndighederne, for eksempel i lufthavnen eller i tolden.

Det er vigtigt, at du får udstedt et pillepas, hvis du eksempelvis er bruger af meget stærk sovemedicin eller smertestillende medicin. Disse former for receptpligtig medicin indeholder nemlig narkotiske stoffer, som påvirker centralnerve systemet og virker euforiserende.

Derfor er eksempelvis opioider og benzodiazepiner vældig populære på det sorte marked – og derfor skal du kunne dokumentere, at du selv skal bruge medicinen. Tager du eksempelvis astmamedicin, gigtmedicin, hjertemedicin, hormoner eller infektions medicin, behøver du intet pillepas for at kunne tage din medicin med på ferie.

Du skal have en recept fra din læge for at kunne få udstedt et pillepas. I den anledning bør du også være opmærksom på, at visse former for håndkøbs medicin også kan kræve pillepas, hvis du tager dem med dig på rejsen. Det er indholdet af de virksomme stoffer i medicinen, som afgør om et pillepas er nødvendigt. Du kan altid spørge dig for desangående på Lyngby Svane Apotek eller hos din egen praktiserende læge.

Det er gratis at få udstedt et pillepas efter recept fra lægen. Når du køber din medicin hos Lyngby Svane Apotek, er det også her, du får udstedt dit pillepas. Du skal sørge for at få udsted et pillepas for hvert stykke læge ordineret medicin du ønsker at medbringe på rejsen. Dit pillepas er herefter gyldigt i højst tredive dage.

Få mere information om udstedelse af pillepas i Lyngby på lyngby.apotekeren.dk