Få sunde kostvaner med hjælp fra ernæringsterapeut

04 november 2020
Astrid_Pedersen

Ønsker du at højne dit generelle energiniveau, styrke dit immunforsvar og bringe din krop i balance på det ernæringsmæssige plan? Så kan du med fordel søge hjælp hos en kostvejleder eller en ernæringsterapeut.

Hvordan kan en ernæringsterapeut hjælpe mig?

En ernæringsterapeut eller en kostvejleder kan hjælpe dig hvis du ønsker at omlægge din livsstil og der igennem få en sundere hverdag. Dette kan nemlig godt være vanskelig at gøre på egen hånd. Mange mennesker opgiver projektet fordi de mangler inspiration, eller fordi det er vanskeligt at opretholde de nye kost vaner.

Med hjælp fra n kostvejleder eller en ernæringsterapeut vil du kunne få hjælp til at lægge en fornuftig kost plan som er nem at holde, og som du faktisk har lyst til at implementere som en varig del af en sund livsstil. Når du opsøger en kostvejleder vil du først og fremmest få mulighed for at sætte ord på dine ønsker og mål i forhold til en sundere og mere hensigtsmæssig livsstil. Uanset om du primært ønsker mere overskud i hverdagen eller et varigt vægt tab, eller om du ønsker at forebygge diverse livsstils sygdomme gennem din kost vil en ernæringsterapeut eller en kostvejleder kunne hjælpe dig.

Faktisk hænger alle disse faktorer ret godt sammen. Du vil under alle omstændigheder gennem en omlægning til en sundere daglig kost kunne opnå et højere energi niveau, hvilket som regel fører til færre stress symptomer og et bedre humør. Et vægt tab vil nærmest være uundgåeligt, når du så at sige skærer det overflødige fedt fra hvad angår dit daglige føde indtag. Og med den rette kost vil du kunne forebygge de inflammatoriske tilstande som fører til eksempelvis gigt, diabetes, irritabel tyktarm eller andre auto immune sygdomme.

Blandt de mest erfarne eksperter inden for kostvejledning i Danmark finder du Frede Damgaard som er kostvejleder i århus. Læs mere på frededamgaard.dk