Få skabt din tandprotese af en tandtekniker i nærheden af dig

26 september 2021
Emilie Jacobsen

Har du brug for en tandprotese, skal du have fundet en tandtekniker, der kan hjælpe dig med at lave den. Det er selvfølgelig klart det nemmeste for dig, at du kan finde en tandtekniker, der ligger i nærheden af, hvor du bor. Dermed behøver du ikke at køre så langt. 

Det er jo vigtigt, at din protese sidder ordentligt, derfor kan det også være, at du skal have rettet den til, for at den sidder helt optimalt. Det kan en tandtekniker selvfølgelig også hjælpe dig med. I det tilfælde er det også rart, at vedkommende har klinik i nærheden af dig. 

Leder du efter en tandtekniker i Farum, kan du for eksempel se nærmere på tinatandteknik.dk. Det er en tandklinik, hvor de har specialiseret sig i at fremstille forskellige former for tandproteser. Lige meget hvilken protese du skal have, kan du derfor få hjælp hos dem. Deres klinik ligger i Ballerup, men det vil kun tage kort tid for dig at komme dertil fra Farum. Læs mere her

Gode råd til dig, der har protese

Hvis du ikke har haft en protese før, kan det være noget af en omvæltning at skulle vænne sig til at have det. For eksempel er det almindeligt, at mange, når de først får protese, synes, at de har dårlig ånde. I det tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at have en god mundhygiejne. Du bør rengøre protesen hver gang, du har spist, og skylle munden. 

Du bør rengøre protesen med en særlig protesetandbørste og protesetandpasta morgen og aften. Du må endelig ikke bruge rigtig tandpasta til protesen. Rigtig tandpasta indeholder nemlig et slibemiddel, der kan ødelægge overfladen på protesen. Dermed bliver den sværere for dig at rengøre. Samtidig med at at du børster tandprotesen, bør du også bruge en blød børste til at børste dine gummer med.