Få professionel parterapi i Vanløse

27 august 2020
Astrid_Pedersen

Er du og din partner kørt fast i en rille i parforholdet hvorfra det synes umuligt at komme videre? Så kan det måske være en idé at opsøge en parterapeut.

Hvornår har man brug for en parterapeut?

Måske føler du ikke at dit parforhold er et sted hvor det giver mening at hive en tredjepart ind for at hjælpe med at få det på rette spor igen. Det kan være at du synes det er lidt flovt at skulle indvi en udenfor stående person i dine og din partners interne skærmydsler og uoverensstemmelser. Og måske kan det virke som lidt at en fallit erklæring at skulle indrømme at I ikke selv kan klare skærene på egen hånd.

Men her skal du huske at en parterapeut ikke har til opgave at løse jeres problemer for jer. Du kan i stedet vælge at betragte jeres parterapeut som en slags facilitator, som kan hjælpe jer til selv at finde svarene. En parterapeut vil i høj grad fungere som et spejl og et medie for jeres parforhold snarer end som en fredsmægler. Du behøver således ikke at være bange for om parterapeuten dømmer jer eller tager parti.

Når du og din partner vælger at opsøge en parterapeut vil en dygtig terapeut vide at der ligger en bevidst beslutning bag, og vil således have fuld respekt for jeres valg. I vil ikke opleve at en parterapeut bagatelliserer jeres problemer eller latterliggør jeres stridigheder, uanset hvor ubetydelige og platte de måtte synes for jer hver især.

En parterapeut er udmærket godt klar over at der som oftest ligger mere til grund – og at svaret ofte kan gemme sig dybt under overfladen. Og det er en parterapeuts fremmeste opgave at hjælpe jer til selv at nå frem til denne erkendelse.

Du kan finde din lokale klinik til parterapi i Vanløse hos camillaw.dk