Få hurtigt tid til en røntgenundersøgelse

02 januar 2020
Astrid_Pedersen

De fleste mennesker oplever en eller flere gange i løbet af deres liv at komme til skade på en måde, som kræver en røntgen eller ultralydsundersøgelse. En røntgen eller ultralydsundersøgelse er nødvendigt for at diagnosticere årsagen til en skade, som en læge ikke kan afsløre ved palpering eller ved blot at tage skaden i øjesyn.

Har du for eksempel pådraget dig en hævet og øm ankel ved at vrikke rundt på foden, vil lægen ikke umiddelbart kunne konstatere, om der er tale om en skade på senen, eller om du har et mindre brud på en af knoglerne i området. Derfor vil han eller hun typisk udskrive en henvisning til en klinik, som foretager røntgen eller ultralydsundersøgelser. Her vil de dygtige radiologer og radiografer hurtigt kunne frembringe billeder, som viser skadens karakter og omfang, således at den rette behandling kan blive sat i værk.

Hvad laver de på en røntgenklinik?

En røntgenklinik er en speciallægeklinik, hvor du kan få foretaget en røntgen eller ultralydsundersøgelse. Når du med en henvisning fra din egen praktiserende læge eller fra en anden special læge møder op på en røntgen eller ultralydsundersøgelse, vil du få foretaget en undersøgelse som svarer til de krav, lægen stiller.

Typisk vil en røntgen undersøgelse kunne afsløre brud på knogler eller skader på ligamenter, hvor en scanning ved hjælp af ultralyd bruges til at danne mere dynamiske billeder – gerne små film – af dit indre. Den mest kendte form for ultralydsundersøgelse er den scanning, man som gravid får foretaget for at afsløre fosterets bevægelser og placering.

Find din røntgenklinik i København

Er du bosiddende i Region Hovedstaden, kan du frit vælge hvilken røntgenklinik du ønsker at besøge. Her kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold, som med sin centrale placering og korte ventetid sparer dig tid og besvær. Læs mere på noerrevold.dk