Få hjælp til din alkoholiserede pårørende med en alkoholbehandling

02 januar 2020
Astrid_Pedersen

Der er ingen mennesker, som bliver alkoholikere for sjov. Ingen vil udvikle et dyrt, ødelæggende og potentielt livsfarligt misbrug med vilje – det er de færreste, som ønsker at leve det liv, eller dø den død, som er en alkoholiker beskåret.

Alle som på et tidspunkt i løbet af tilværelsen har mødt – eller måske endda været tæt på – en alkoholiker, ved hvor forfærdelig en skæbne man går i møde, når først man har udviklet et sådant misbrug. Og alle, som har boet under samme tag med en alkoholiker, vil til hver en tid ønske, at de havde grebet ind imod dette misbrug mens det endnu var i sin spæde vorden – i stedet for at lade stå tid og håbe, at det gik i sig selv igen. For det er der så godt som ingen former for misbrug, som gør.

I stedet vil misbruget og afhængigheden eskalere, indtil det punkt hvor den misbrugsramtes liv er i ruiner. Mange alkoholikere når således at ofre alt, hvad der burde betyde mest for dem her i livet, på afhængighedens alter: Job, bolig, ægteskab eller parforhold, familie og til sidst deres egen menneskelighed. Og derfor er det uhyre vigtigt, at du som pårørende til en alkoholiker griber ind så snart du spotter afhængigheden og misbruget.

Hvordan kan jeg hjælpe min alkoholiserede kæreste eller ægtefælle?

Det bedste, du kan gøre for en alkohol afhængig person, er at hjælpe ham eller hende med at komme i misbrugs behandling. En effektiv behandling mod alkoholisme er ikke den hurtigste eller nemmeste – og det bør såvel du selv som den misbrugsramte være forberedte på.

Hos Behandlingscenter Stien kan din misbrugsramte pårørende blive tilbudt et fem ugers behandlings forløb, under hvilket han eller hun – foruden afrusning – vil modtage individuel terapi samt deltage i gruppeaktiviteter. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk