Få hjælp til den samspilsramte familie hos en dygtig psykolog

04 maj 2020
Astrid_Pedersen

Når man stifter familie, er der tale om en helt ny udfordring, som skal tages op. De fleste ser frem til udfordringen, og går på med krum hals. Men i mange tilfælde er ingen af parterne tilstrækkeligt rustet til at imødekomme de mange nye krav, familie forøgelse stiller.

I mange tilfælde er disse krav også meget højere og en del mere urimelige end i andre. Der kan for eksempel optræde komplikationer i forbindelse med fødslen, som kan trække dybe spor ind i familie livet derefter. Såvel mor som far kan risikere at udvikle en fødsels depression – og endelig kan det sagtens ske, at en senere diagnose hos et eller flere børn kan få balancen i familien til at forskubbe sig.

Der skal ikke meget til for at bringe en familie på slingrekurs. Er et af børnene eksempelvis hårdt ramt af eksempelvis indlærings vanskeligheder, personligheds forstyrrelser eller en lidelse som autisme eller ADHD, kan det slide meget hårdt på en familie.

Det kan gå særligt slemt ud over forældrenes indbyrdes forhold, idet de begge pludselig er nødt til at tilsidesætte egne behov til fordel for barnets. Øvrige børn i familien kan føle sig overset eller tilsidesat, og som følge deraf udvikle deres egne lidelser og mentale skavanker. Og så skal der ikke meget til førend en familie risikerer at falde fra hinanden.

Få hjælp til hele familien hos en autoriseret psykolog

Til alt held er der hjælp at hente fra professionelt hold. I Odense finder du den meget dygtige og erfarne psykolog Jens Henrik Thormann. Jens Henrik Thormann har igennem hele sin karriere beskæftiget sig med problemer relateret til børn, unge og familie, og har således stor ekspertise inden for behandling af problematikker i oven for stående kategorier.

Du kan læse mere om Jens Henrik Thormann, og bestille tid til en konsultation, på http://www.psykologpraksis-odense.dk/