Få en grundig og professionel røntgenundersøgelse når du er kommet til skade

06 maj 2020
Astrid_Pedersen

Du kender sikkert til den form for billed diagnostik, som kaldes for røntgen. Langt de fleste mennesker har en eller flere gange i løbet af deres liv fået foretaget en røntgenundersøgelse, og har således prøvet at blive gennemlyst med de usynlige stråler, som efterlader et flot aftryk af vort indre på et lys følsomt medie. Nu om stunder foregår de fleste røntgenundersøgelser digitalt, og er utroligt præcise i forhold til diagnostik af knoglebrud eller andre skader.

Hvornår har jeg brug for en røntgenundersøgelse?

Hvis din alment praktiserende læge skønner, at der kan være tale om et brud eller en fraktur på en knogle, kan han eller hun henvise dig til en røntgenklinik med henblik på en røntgen eller ultralyds undersøgelse. Ved en røntgenundersøgelse vil det kunne fastslås, om knoglen har taget skade.

Røntgen strålerne vil nemlig gennemlyse alt det bløde væv, men stoppes af knoglen, hvilket kan synliggøre eventuelle brud eller andre skader på denne. Der imod vil en ultralyds undersøgelse kunne afsløre skader på de bløde dele, for eksempel muskler, sener, ledbånd eller ledskåle. Din læge vil sandsynligvis tilbyde begge typer undersøgelse, da du således vil være dækket ind med hensyn til begge typer af skader.

Din tandlæge kan også finde på at bruge en røntgenundersøgelse til at afsløre eventuelle tilløb til dårligdomme, som skjuler sig mellem tænderne eller under tandkødets rand. Disse undersøgelser vil dog i langt de fleste tilfælde finde sted i tandlægens egen klinik, og ikke på en røntgenklinik. Røntgenklinikken er primært en special læge klinik, som forsyner den alment praktiserende læge med resultater, idet det er de færreste læger som har fuldt røntgen udstyr i deres praksis.

Hvor kan jeg få en professionel røntgenundersøgelse?

Er du bosiddende i Region hovedstaden kan du med fordel vælge at få foretaget din røntgenundersøgelse hos Røntgenklinikken Nørrevold – læs mere på noerrevold.dk