Døjer du med problemer i dine led?

02 februar 2022
Steffen Petersen

editorial

Døjer du med hovedpine, spændte skuldre eller smerter i ryggen? Så skal du muligvis have fat på en fysioterapeut. En fysioterapeut har en bred vifte af kompetencer, og kan derfor hjælpe dig på flere områder. Det kan være noget så frusterende at have smerter i kroppen – særligt hvis det går ud over dit arbejde eller studie.

Læs med i dette indlæg om, hvordan en fysioterapeut kan hjælpe dig, og hvordan du finder en, der er dygtig. 

 

fysioterapeut herning

 

1. Skræddersyet program til dig

En fysioterapeut kan udarbejde et skræddersyet træningsprogram til dig, der døjer med smerter rundt omkring i kroppen. Det kan være i dine skuldre, ryg eller arme, hvis du har overanstrengt dem. En fysioterapeut vil først og fremmest bede dig om at komme til dem, så de kan tage en nøje undersøgelse af dig. Herefter vil han/hun stille dig spørgsmål, for at høre mere om hvor smerter er, og hvor ofte du har dem.

De vil herefter udarbejde et program til dig, som du skal gøre dagligt at få bugt med smerterne. Det kan være et lille træningsprogram, der tager en lille halv time om at få klaret. Øvelserne kan variere, og du skal muligvis gøre nogle af øvelserne selv, uden en fysioterapeut er til stede. 

 

2. Hvordan finder du en fysioterapeut?

Der er mange måder, hvorpå du kan finde en dygtig og kompetent fysioterapeut på. Du kan som det første gå gennem din læge, for at få en henvisning. Læger kan ikke som sådan give dig øvelser, medmindre det er milde smerter eller områder, som de er bekendt med.

En fysioterapeut har et bredere oversigt over de enkle muskelgrupper og ved hvad der vil fungere for dig. Spørg dine venner eller familie, om de benytter sig af en fysioterapeut og om de kan henvise dig til en. Ellers kan du også finde en dygtig fysioterapeut via linket her: https://www.fysserneshus.dk/