Der kan komme inspektion af en restaurant helt uanmeldt

04 januar 2020
Anders_Lundtang_Hansen

Nogle forretningsdrivende vil nok mene, at reglerne i Danmark ved at drive virksomhed kan virke rigide, bureaukratiske og alt for omfangsrige.

Ofte har man endda en sekretær ansat til at tage sig af alt dette papirarbejde, så man selv slipper for det og kan fokusere på forretningen.

Omvendt er det også den form for regler i landet, der har gjort, at der er meget lidt korruption i landet, og at vi kan være sikker på en rigtig høj standard, når man som kunde benytter sig af en service eller et produkt.

Specielt med fødevarer skal der være ekstra tjek på tingene, da man ved forkert håndtering af mad, der skal sælges eller serveres for kunder, kan føre sygdomme med sig, som bliver båret videre og spreder sig og i værste fald kan betyde dødsfald.

Tag i den forbindelse en restaurant, hvor der måske er højt tempo og skal laves meget mad hver aften, og hvor man har mange fødevarer, råvarer med videre at opbevare forskelligt, mens personalet skal overholde en del hygiejniske regler, når de håndterer maden.

Her kan man ikke lempe på disse regler, fordi man føler, tingene ville gå hurtigere, hvis man ikke også skulle bruge tiden på den slags.

Derfor kommer fødevareinspektionen da også uanmeldt forbi nogle gange for at lave kontrol en ganske almindelig dag uden forvarsel, så restauranten kan nå at rette eventuelle mangler til på forhånd.

Det er den slags, der fører til smileyer, som skal være hængt op, så besøgende tydeligt kan se, hvordan restauranten udmærker sig eller mangel på samme.

Nogle gange kan inspektionen være blevet tippet om, at der måske er ekstra grund til at kigge forbi på grund af en mistanke om uegnede forhold, så det kan være en ekstra inspektion med sig.

Hvis du skal være sikker på at besøge en god restaurant i Fredericia, så skal du vælge Restaurantros.dk.