Besøg din tandlæge og få kureret din tandlæge skræk

04 maj 2020
Astrid_Pedersen

De fleste af os ved, at det er tilrådeligt at gå til tandlæge mindst én gang om året – og de færreste af os efterlever den regel.

Mange mennesker udskyder deres tandlæge besøg i det uendelige, og undskylder sig med mangel på tid eller penge – eller med tandlæge skræk. Hvor de to først nævnte grunde blot er dårlige undskyldninger, er den sidste faktisk ganske valid og legitim.

Tandlæge skræk er en anerkendt fobi, som kan udtrykke sig aldeles voldsomt i det enkelte menneske. Hører du til i gruppen af angst ramte mennesker, som får koldsved og hjertebanken ved det blotte syn af en tandlæge stol, bør du søge professionel behandling. Det er nemlig særdeles risikabelt at springe de forebyggende tandlæge besøg over. Du kan oparbejde en tandlidelse uden at vide det før det er for sent. Og så kigger du på et behandlings forløb, som både er mere ubehageligt og langt dyrere end et halvårligt tand tjek og en dertil hørende rensning af tænder.

Hvad stiller jeg op med min tandlæge skræk?

Lider du af decideret angst for tandlægen, er der hjælp at hente hos en psykoterapeut eller en psykolog. Der ud over skal du huske, at langt de fleste tandlæger nu om stunder er opmærksom på problemet.

Når du kontakter din lokale tandlæge for en indledende konsultation skal du således blot gøre opmærksom på din tilstand. Så vil tandlægen sætte ekstra tid af til din behandling, så at du selv kan styre tempoet, og når som helst sige stop. Du vil til hver en tid blive inddraget i et eventuelt behandlings forløb, sådan at du kan sige til eller fra. Og din tandlæge vil altid stå til rådighed, når det handler om at få sat ord og tanker på dine følelser.

Du kan altid bestille en tid hos Tandlægerne på Stjernepladsen – din tandlæge i århus.