Ammevejledning kan sikre dig en god start som mor

15 november 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Indtil du har født dit barn, vil det eneste, du har tænkt på sandsynligvis været, hvordan du skal klare at komme igennem fødslen. Når du først har født dit barn, vil noget af det, der fylder mest dog være, hvordan du skal give det mad. For det er ikke bare lige at lægge barnet til brystet og så kan det drikke mælk. I hvert fald langt fra for alle. Mange kæmper med at få det til at lykkes, og nogle er nødt til helt at give op. 

Inden du giver op, er det dog en god ide, at du henvender dig til en fødselsterapeut for at få ammevejledning. De kan give dig noget mere konkret vejledning end sundhedsplejersken kan og kan sætte mere tid af til dig. Det er derfor virkelig rart for dig, der er nybagt mor og har brug for al den hjælp, du kan få, for at vænne dig til din nye rolle. 

image

Find en lokal ammevejleder 

Leder du efter en fødselsterapeut i nærheden af Køge og Roskilde, kan du for eksempel se nærmere på dinfoedselsterapeut.dk. Det er en kvinde, der er uddannet social og sundhedsassistent, der står bag. Da hun selv var gravid, fandt hun ud af, at hun gerne ville arbejde med gravide, og hun har derfor taget en række kurser for at efteruddanne sig. Blandt andet inden for amning. Læs mere på https://www.dinfoedselsterapeut.dk/ammevejledning/ 

Udover ammevejledning kan hun også hjælpe dig på en række andre måder. Hvis du endnu ikke har født, kan du for eksempel lære rebozo hos hende. Det er en form for naturlig smertelindring til fødslen, der kan være virkelig rar for dig at benytte. 

Har du et lidt større barn, kan du gå til babyrytmik og lære at kommunikere med din baby med babytegn. En form for tegnsprog, der gør det nemmere for dig at forstå din baby.