Ammevejledning i Køge – det rette valg for dig?

31 oktober 2022
Camilla Sørensen

editorial

Mange nybagte forældre går og tumler med tanken om ammevejledning. Er det noget, vi skal investere i? Og hvornår er det egentlig en god idé at benytte sig af ammevejledning? Det kan være svært at vide, men vi vil forsøge at give dig et overblik over ammevejledning i dette indlæg. Så læs med og find ud af, om ammevejledning i Køge er noget for dig!

Hvad er ammevejledning?

Ammevejledning er en hjælp til ammende mødre, som står med et ammeproblem eller ønsker råd og vejledning i amningsprocessen. Ammevejledere kan være jordemødre, sygeplejersker eller fysioterapeuter med speciale i amning. De har en særlig uddannelse inden for amning og håndtering af ammeproblemer, så de er klædt godt på til at hjælpe dig som ammende mor.

ammevejledning

Hvornår skal man benytte ammevejledning?

Mange ammende mødre oplever ammeproblemer i en eller anden form – det kan være smerter, ammebesværligheder eller for lidt mælk. I disse tilfælde kan ammevejledning hjælpe med at løse problemet og give råd og vejledning til at få amningen til at fungere bedst muligt. Det er aldrig for sent at benytte ammevejledning, uanset om amningen har kørt godt i månedsvis eller er helt ny.

Derudover kan ammevejledning også være en stor hjælp for førstegangsmødre, da amning kan være svært at gå til i starten. Det kan give en stor tryghed at have en ammevejleder, man kan ringe til eller spørge om råd fra, hvis man oplever ammeproblemer eller bare ønsker at sikre sig den bedste amningsstart.

Hvordan får man ammevejledning?

Ammevejledning kan enten være offentlig eller privat. Offentlig ammevejledning tilbydes af sundhedsplejen og ammeambulatorier, mens den private ammevejledning ofte tilbydes af freelance ammevejledere. Det er en god idé at tage kontakt til ammeambulatoriet eller sundhedsplejen for at høre om mulighederne for ammevejledning i dit område.

Hvis du ønsker en mere personlig ammevejledning, kan det være en god idé at investere i privat ammevejledning. Det kan være en dyr affære, men mange ammende mødre oplever, at det er pengene værd for den tryghed og hjælp, man får fra en ammevejleder.