Alkoholbehandling – når du vil tilbage på sporet

02 oktober 2019
admin

Er du alkoholiker? Det er de færreste, som kan svare 100% korrekt eller oprigtigt på det svar – især hvis de rent faktisk har et misbrug af alkohol. Men du bør mærke efter i dig selv og søge et ærligt svar.

Føler du for eksempel, at du ikke kan gennemføre en ganske almindelig hverdag uden et vist kvantum alkohol i blodet, er dette en tydelig indikation på et alkoholmisbrug. Har du ofret mere end hvad godt er – for eksempel venner, familie eller job – på afhængighedens alter, er der meget, som godt kunne tyde på, at du er kommet ud i et overforbrug, som har taget magten fra dig.

Det er således meget vigtigt at du, al den stund, du kan erkende, at der eksisterer et problem, søger professionel hjælp til afvænning. Det er nemlig kun et spørgsmål om tid, førend din dømmekraft er forringet i en grad, så du ikke vil være i stand til at træffe den beslutning.

Hvor kan jeg få hjælp til alkoholbehandling?

Til at begynde med bør du henvende dig til din egen praktiserende læge og bede om at blive henvist til misbrugsbehandling.- få eventuelt en ven eller et familiemedlem til at hjælpe dig – dette første trin er som oftest det sværeste. Du kan dernæst kontakte et af de mange misbrugscentre i Danmark, for eksempel Behandlingscenter Stien, som har særlig ekspertise inden for behandling af alkoholikere.

Du vil her blive tilbudt et forløb, som indebærer den indledende afgiftning og afrusning samt et efterfølgende ophold på selve centeret. Dette ophold vil typisk have en varighed af cirka fem uger. Under selve opholdet vil du indgå i et gruppe forløb, og samtidig modtage individuel behandling i form af målrettet samtale terapi.

Du kan læse mere om hvorledes en effektiv alkoholbehandling på Behandlingscenter Stien foregår på behandlingscenter-stien.dk