Alkoholbehandling: Hvordan hjælper du bedst din pårørende?

11 oktober 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du er pårørende til en med et alkoholmisbrug, så ved du sikkert alt om, hvor fast et greb misbruget kan have. For på mange måder vænner kroppen og ikke mindst psyken sig til den store mængde alkohol, der bliver indtaget. Det kan derfor også virke nærmest uoverskueligt at skulle komme igennem en hverdag uden.  

Der er ikke nogen tvivl om, hvor svært det kan være at stå på sidelinjen til en, som er afhængig af alkohol. For du har måske haft mange snakke med vedkommende omkring at stoppe alkoholindtaget, men måske har det været uden held. Noget du dog kan overveje, er alkoholbehandling ved et professionelt misbrugscenter. 

Ræk ud til et center der tilbyder alkoholbehandling

Få rådgivning omkring måderne du kan hjælpe på

Som pårørende er du mere end velkommen til at kontakte et misbrugscenter. Du vil nemlig opleve, at de kan hjælpe dig med rådgivning omkring de muligheder, du har, så din ven, dit familiemedlem m.m. kan komme i behandling. 

Snak med misbrugeren omkring alkoholbehandling

En god måde du kan hjælpe en afhængig på er ved, at vedkommende kommer i professionel alkoholbehandling. Det at begynde et forløb, hvor den afhængige selv skal igennem afrusning m.m. er nemlig ikke noget, man selv bør kaste sig over. I værste fald kan det gå hen og blive farligt, da kroppen kan reagere voldsomt på det. Derfor kan det også være et must, at der er sundhedspersonale tilknyttet.  

Noget der også skal fremhæves ved alkoholbehandling er, at der ikke kun arbejdes med det at stoppe med at drikke. Der vil nemlig også være plads til terapi, så vedkommende kan få den støtte og psykiske hjælp, der også kan være brug for. For man skal huske på, at en afhængighed også er bundet op på nogle psykologiske faktorer. 

Et sted du helt sikkert bør overveje ift. alkoholbehandling, er Stien Behandlingscenter. De har nemlig særlig erfaring med diverse behandlingsforløb.