Gå trygt i terapi i Næstved

07 marts 2023
admin

Kognitiv terapi og samtaleterapi er to terapeutiske tilgange, der er designet til at hjælpe personer med at tackle forskellige psykiske udfordringer, såsom angst, depression, stress og andre lignende tilstande. Begge terapiformer har en række ligheder og forskelle, og i denne artikel vil vi se nærmere på begge metoder.

Hvad er kognitiv terapi?

Kognitiv terapi er en terapeutisk tilgang, der fokuserer på at ændre tankegang og adfærdsmønstre, der kan føre til negative følelser og tilstande. Ved at identificere negative tanker og adfærdsmønstre, der kan bidrage til symptomerne, arbejder terapeuten med klienten på at erstatte dem med mere positive tanker og adfærdsmønstre.

Kognitiv terapi kan også involvere teknikker til at lære klienten at håndtere stress, angst og andre følelsesmæssige udfordringer.

Hvad er samtaleterapi?

Samtaleterapi er en generel betegnelse for forskellige typer terapeutiske tilgange, der involverer at tale med en terapeut om ens problemer og udfordringer. Terapeuten hjælper klienten med at udforske og bearbejde deres følelser, tanker og oplevelser.

Samtaleterapi kan også omfatte teknikker til at forbedre kommunikation og interpersonelle relationer.

terapi næstved

Hvordan adskiller de to terapiformer sig?

Selvom kognitiv terapi og samtaleterapi begge er terapeutiske tilgange, er der nogle forskelle mellem de to. Mens kognitiv terapi fokuserer på at identificere og ændre negative tankemønstre og adfærd, er samtaleterapi mere generel og kan omfatte en bredere vifte af terapeutiske teknikker.

Samtaleterapi kan også være mere fokuseret på at udforske og bearbejde følelser og oplevelser, mens kognitiv terapi primært fokuserer på at ændre tankemønstre og adfærd.

Kognitiv terapi i Næstved

Kognitiv terapi er en terapeutisk tilgang, der er tilgængelig i Næstved og andre byer i Danmark. En af de terapeuter, der tilbyder kognitiv terapi i Næstved, er Henriette fra Karma by Henriette.

Henriette er en erfaren terapeut, der specialiserer sig i kognitiv adfærdsterapi og andre terapeutiske tilgange. Hendes tilgang er baseret på et samarbejde mellem terapeuten og klienten og fokuserer på at identificere og ændre negative tankemønstre og adfærdsmønstre, der kan bidrage til følelsesmæssige udfordringer. 

Du finder din lokale psykoterapeut på karmabyhenriette.dk.