3 gode grunde til at benytte en personlig træner

17 december 2021
Peter Mortensen

editorial

Trænings verdenen er ét stort virvar. At finde information om træning, er som at træde ind i en labyrint. Bare for at få svar på ét spørgsmål, skal du navigerer rundt i hundrede år, for blot at opdage at du er endt i en blindgyde. Det er ligesom at gå ind på verdens største bibliotek og lade være med at spørge personalet. I stedet famler man selv rundt, og når man endelig har fundet noget der lyder relevant, går det op for en at man står i fiktions afdelingen. Det værste er, når folk ikke opdager at de står i fiktion afdelingen. I stedet tager de informationen for gode vare og bruger den fiktive information til at træne ud fra. Det betyder ikke bare at man får mindre ud af sin træning, ved at have forkert information. Det kan nemt føre til skader, nogle gange meget alvorlige. Desuden tror man jo at informationen er rigtig, så man går rundt og deler ud af den.

Hvorfor spurgte man ikke bare personalet inde på biblioteket? Det havde betydet at du fik den rigtige information og langt hurtigere.

Men nu er trænings verdenen ikke et bibliotek, så du skal ikke spørge en bibliotekar. Spørg i stedet en personlig træner. Information er blot en af de mange gode grunde til at bruge en personlig træner. Læs videre for at finde flere gode grunde.

1: Mere effektiv træning

 

Ved at anbefale de mest relevante øvelser, kan en personlig træner gøre din træning mere effektiv. I stedet for blot at Google tilfældige øvelser, kan en personlig træner anbefale øvelser, hvor der er taget højde for dit mål og din nuværende styrke. Samtidig kan du være sikker på at du laver øvelserne rigtigt, når du bliver guidet af en træner. Ofte laver man øvelser en lille smule forkert – det fører til at man ikke får så meget ud af sin træning som man kunne, og i værste fald kan man få skader.

En personlig træner kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvor ofte du bør træne. Det afhænger nemlig af hvor længe du træner og hvor meget du presser dig hver gang. Samt hvilke form du er i. Træneren vil også kunne anbefale dig hvor længe du bør træne hver gang, og hvor langt du bør presse dig selv.

Når man ser tingene fra denne vinkel, er det tydeligt at der er mange ting som man ikke blot kan finde på internettet. Der er simpelthen for mange nuancer og brug for en personlig vurdering i hvert tilfælde.

2: Kostvejledning

 

Udover selve træningen, kan en personlig træner hjælpe med meget andet. For eksempel ved de fleste trænere meget om kost og kan derfor agere kostvejleder for dig.
Hvis du træner grundet vægttab er det især en stor hjælp. Desuden vil den rigtige kost, give dig mere overskud og energi til træning.
Ved at spise rigtigt, kan du derfor presse dig selv mere og få mere ud af din træning. Den rigtige kost er også vigtig, for at du får de rigtige ting til at genopbygge dine muskler efter træning. Så du vil have mindre ondt og i kortere tid efter træning. Det vil også fører til færre skader.

Ud over kost, har mange personlig trænere også et indblik i livsstilscoaching. Det betyder at de kan hjælpe dig med mange ting, såsom at skabe gode vaner, give dig mere overskud i hverdagen eller hjælpe dig med din work-life balance og reducerer stress.

3: Motivation

 

At benytte en personlig træner, er også en effektiv måde at sikre at man faktisk får trænet. Man står ikke længere kun til ansvar overfor sig selv, men også over for en anden. Der er pludselig faste aftaler som man skal møde til. Man kan ikke længere fortælle sig selv “bare ét afsnit mere af min serie”. På den måde motiverer en personlig træner dig.
Træneren vil også motiverer dig, blot ved at være til stede under træningen. Man vil presse sig selv mere når man er i en konkurrence eller når nogen kigger på. Det er videnskabeligt bevist at man kan yde mere under de forhold.
Desuden er en personlig træner ekspert i at motiverer dig endnu mere. En træner kan hjælpe med at gøre din træning mere spændende, men også motiverer dig hele tiden, så du kan yde ekstra og få endnu mere ud af din træning.

Har du nu lyst til at få en personlig træner? Om du bor i Aarhus, København eller resten af landet, så kan du finde en her.